St christoffel Roermond
Image default
Aanbiedingen

Met deze raamdecoratie regel jij het beste je lichtinval!

Wakker worden bij een stralende zonnige dag kalmeert geest en inspireert je om in beweging te komen. Maar die perceptie kan vrij snel veranderen als je denkt aan de ondraaglijke hitte tijdens de zomers en de verblinding door de schuine zonnestralen tijdens de ochtenden en de avonden die het zicht in huis aanzienlijk kunnen belemmeren. Het probleem van verblinding is nog relevanter tijdens de winters, als het zonlicht schuiner is en gedurende langere perioden van de dag.

Waarom moet je voor jaloezieën kiezen?

Om het interieur te helpen isoleren tegen de hitte en de schittering van de zon, kiezen mensen voor rolgordijnen die het binnenvallende zonlicht kunnen blokkeren of filteren. Hoewel er zoveel verschillende soorten raambekleding zijn die de zon effectief kunnen filteren, behoren jaloezieën tot de meest populaire en betaalbare oplossingen voor je ramen. Ze zorgen voor een goede warmte-isolatie, verspreiden het zonlicht dat de kamer binnenvalt zodat je het licht beter kunt regelen, en voorkomen ook verblinding en UV-blootstelling die de gordijnen en meubels in je huis sneller kan doen verkleuren en verdorren.

Kunnen jaloezieën de zon filteren?

Jaloezieën zijn er in allerlei materialen met verschillende stofopties. Hoewel bijna alle soorten jaloezieën een goede lichtfiltering bieden, zijn sommige jaloezieën meer gespecialiseerd en efficiënt in het filteren en tegenhouden van de zon. Dat hangt in grote mate af van de aard en kwaliteit van het gebruikte materiaal en van de dikte en breedte van de lamellen van de jaloezie. Factoren als het weerpatroon in de omgeving, de plaats van de ramen, prioriteiten, en stilistische voorkeuren zijn enkele andere factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke gesprek over de soort jaloezieën waar je voor moet gaan.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn vrij stevig en bieden een uitstekende warmte-isolatie door de aard van het gebruikte materiaal. Hout is een slechte geleider van warmte en vandaar dat de lamellen van de jaloezieën de meeste warmte van buiten tegenhouden. De lamellen zijn gemakkelijk verstelbaar en daarmee kun je het overtollige zonlicht wegfilteren. Je kunt er ook voor kiezen het zonlicht helemaal tegen te houden door de lamellen van de houten jaloezieën helemaal te laten zakken. Als je graag het zicht naar buiten houdt, kun je dat ook doen. Het enige wat je hoeft te doen is de lamellen naar je voorkeur te verstellen. Als je een meer budgetvriendelijke optie zoekt, kun je gaan voor kunststof houten jaloezieën die er net zo uitzien als houten jaloezieën maar veel betaalbaarder zijn.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in een grote variëteit aan stofopties, die variëren van vitrages tot verduisterende stoffen. Hoewel ook rolgordijnen het zonlicht diffuus maken, laten ze het meeste licht binnen in het huis. Wil je dus de hoeveelheid zonlicht die de kamer binnenkomt verminderen, dan kun je kiezen voor stoffen die een grotere ondoorzichtigheid hebben. Van licht filterende stoffen tot verduisterende, je hebt geen gebrek aan zulke mogelijkheden.

Vouwgordijnen zijn elegant, veelzijdig, en minimalistisch genoeg om thuis of zelfs in je kantoor te gebruiken. Lichtgewicht en gemakkelijk te installeren, zijn vouwgordijnen altijd een veilige optie als je niet zeker bent over de jaloezieën die je moet kopen. Deze jaloezieën zijn ook ideaal voor moeilijk bereikbare ramen, zoals de dakramen.

https://www.raamdecoratie.com