Veilig traplopen met kleintjes

Met twee kleine kinderen in huis is het niet altijd eenvoudig om het overzicht te bewaren. Dit kan daarom soms leiden tot gevaarlijke situaties, die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Denk maar eens aan alle ongelukken die op de trap plaats kunnen vinden. Om een veilige trap te kunnen realiseren, is het daarom van belang om met de volgende punten rekening te houden.

Allereerst kan het voor kinderen makkelijk zijn om een gekke draai te maken of uit te glijden op traptreden zonder tapijt. Het is daarom verstandig om je kinderen op antislip sokken door het huis te laten lopen, zodat zij meer grip hebben tijdens het lopen door het huis. Daarnaast kunnen jouw kleintjes zomaar de trap op stappen, zonder dat jij daar zicht op hebt. Om dit soort situaties daarom te voorkomen, kun je een hekje met kinderslot aan het begin en het einde van de trap laten installeren. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken om je kinderen uit het oog te verliezen, omdat zij niet ineens de trap op kunnen of af kunnen dalen. Ook is het van belang om de Balustradebalken niet te ver uit elkaar te laten plaatsen, omdat kinderen gek kunnen gaan doen door hun hoofd ertussen te steken. Zorg ervoor dat de trap een veilige plek is en voorkom dit soort scenario’s. Tot slot bieden Trapleuningen kinderen veel houvast op de trap. Waar ze normaal gesproken kunnen vragen om jouw hand, is het verstandig om een goede trapleuning als steun te bieden voor jouw kinderen.

Vind jij het niet fijn dat jouw kinderen moeilijk trap kunnen lopen? Breng daar dan verandering in met de bovenstaande tips. Dit maakt het voor kinderen makkelijker om zich op de trap te kunnen bewegen of juist meer zicht te krijgen op het gedrag van jouw kinderen op de trap.

https://www.lamiwood.nl/