St christoffel Roermond
Image default
Aanbiedingen

Welk type babyfoon is het beste?

Welk type babyfoon is het beste?

De alecto dvm 200 babyfoon is in opmars. Of u nu wilt gluren in op uw snoozing baby van uw telefoon terwijl je uit eten bent of gewoon een oor te houden voor hen als je in de andere kamer, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om ogen te hebben op uw kleintje 24/7.

Maar met dit gemak komt nog een andere baby uitrusting beslissing. WiFi-monitor of video? Beweging volgen of niet? Dubbele camera’s, of slechts één? Er zijn veel opties; we breken de wat is wat van babybewaking en helpen u vinden van de beste babyfoon app voor uw gezin.

Type babyfoons

Er is geen beste type babyfoon. Degene die je kiest hangt af van wat er gaat om u zich het meest comfortabel en welke functies die u zoekt.

  • Audio monitoren zijn precies wat ze klinken als: alleen audio. Ze laten je meeluisteren met je baby en hebben geen video optie.
  • Videomonitors hebben een scherm zodat u elke beweging van uw baby in de gaten kunt houden. Sommige hebben WiFi nodig, andere niet, en weer andere zijn een combinatie.
  • Babyfoons volgen de bewegingen van de baby en soms ook de vitale functies zoals ademhaling, hartslag, zuurstofverzadiging en kamertemperatuur.

Audiomonitors zijn de goedkoopste soort babyfoons, maar ook de meest eenvoudige. Afhankelijk van de indeling van uw huis en uw comfort niveau, echter, kunnen ze een goede keuze voor veel gezinnen. Sommige ouders ook besluiten om een audio-monitor te kopen voor reizen of te houden op het huis van de grootouders, omdat deze types van monitoren zijn betaalbaar en draagbaar.

Video monitoren zijn de meest populaire keuze van babyfoon met camera voor de meeste ouders. Met functies zoals grote schermen, nachtzicht en de mogelijkheid om in te zoomen op uw kleintje, veel ouders als de gemoedsrust video monitoren kan bieden.

Er zijn drie soorten videomonitors:

  • Traditionele videomonitors bestaan uit een camera en een ouderunit. (De ouderunit is het videoscherm.) De ouderunit kan worden aangesloten op het stopcontact of draadloos worden gebruikt, maar moet binnen een bepaald bereik van de camera zijn om te kunnen werken. 
  • WiFi-monitors slaan de ouderunit over en gebruiken in plaats daarvan uw smartphone als videoscherm. Deze types van monitors gebruiken een WiFi-verbinding om uw camera en uw telefoon te verbinden en kunnen van overal worden bekeken (zolang u dienst op uw telefoon krijgt).
  • Hybride video/WiFi-monitoren kunnen op twee manieren worden gebruikt: als een traditionele videomonitor met een ouderapparaat, of als een WiFi-monitor met je telefoon.

Videomonitors variëren in prijs, van minder dan honderd dollar tot meer dan drie- tot vierhonderd.

Bewegingsmonitors voor baby’s zijn de afgelopen jaren zowel in populariteit als in prevalentie toegenomen naarmate de technologie voortschreed. Sommige bewegingsmonitors gebruiken wearables zoals een sok of een band om de bewegingen en vitale functies van uw baby te volgen, terwijl anderen een clip of speciale sensoren gebruiken die onder de matras van de wieg gaan. Sommige bewegingsmonitors werken ook naast een videomonitor en worden als een bundel verkocht.

Bewegingsmonitors zijn vaak de duurste soort babyfoon, vooral degenen die worden gecombineerd met een video-component. Houd er rekening mee dat dit soort monitoren geen medische hulpmiddelen zijn en volgens de American Academy of Pediatrics weinig of geen bescherming bieden tegen SIDS (sudden infant death syndrome). Zorg er altijd voor dat u veilige slaapgewoonten volgt, ongeacht welk type babyfoon u gebruikt.