St christoffel Roermond
Image default
Sport

welke behandelingen voor een tennisarm?

Heb je last van een tennisarm? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen. De meeste tennisarmen gaan vanzelf over, maar bij aanhoudende klachten kan pijnstillende medicatie nodig zijn. In dit artikel lees je alles over de verschillende tennisarm behandelingen.

Belangrijk om te weten

Om te beginnen is het belangrijk om u te informeren over de tennisarm en de mogelijke oorzaken ervan. Rust- en bewegingsadviezen kunnen nodig zijn om herhaling van de aandoening te voorkomen. Als uw symptomen nog steeds aanhouden, kan het nodig zijn pijnmedicatie te gebruiken. Niet-steroïde ontstekingsremmers zoals ibuprofen of naproxen kunnen helpen bij de ontsteking en de pijn verminderen. U moet altijd uw arts raadplegen voordat u medicijnen gebruikt, vooral als u aan andere medische aandoeningen lijdt of zwanger bent.

Een andere behandelingsmogelijkheid voor een tenniselleboog is fysiotherapie. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen op maat geven om uw geblesseerde armspieren te revalideren en tegelijkertijd de pijn te verminderen. Uw fysiotherapeut zorgt er ook voor dat u de geblesseerde armspieren niet overbelast, wat verdere irritatie van de pezen kan veroorzaken

Injectie

In sommige gevallen kan een injectie met corticosteroïden nodig zijn om de ontsteking en de pijn te verminderen. Deze behandeling wordt meestal uitgevoerd als andere methoden hebben gefaald. Het mag alleen worden gedaan door gekwalificeerde professionals en in zeldzame omstandigheden wanneer andere behandelingen niet hebben gewerkt.

Chirurgie is ook een optie voor ernstige gevallen van een tennisarm. Bij een operatie wordt de druk op de pees weggenomen, beschadigd weefsel verwijderd en soms worden hechtingen of metalen ankers gebruikt om de pees weer aan het bot vast te maken

Ondanks de naam hoeft u geen tennisser te zijn om last te hebben van een tenniselleboog. In feite kan iedereen die zijn armen of polsen herhaaldelijk belast door te tillen er last van krijgen.