St christoffel Roermond
Image default
Dienstverlening

5 dingen die u kunt doen aan duiven onder uw zonnepanelen

Als er één ding is dat we allemaal weten over vogels, dan is het dat ze poepen.

Je kunt er niet omheen.

Hoewel dit in het dagelijks leven misschien niet zo belangrijk lijkt , het kan grote zonnepanelen schade aanrichten aan uw zonnepanelen. Hoewel een of twee passerende vogels je PV-systeem op de lange termijn niet zullen beschadigen, kunnen duiven die onder zonnepanelen nestelen dat wel.

Daarom is het essentieel om vogels uit je eigen zonnestelsel te houden huisvesten en ervoor zorgen dat ze hun nest elders zoeken.

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Zonnepanelen creëren immers een mooie schaduwplek die beschermd is tegen de elementen en handig is spanten en backings voor vogels om hun nesten in te bouwen. Het is geen wonder dat ze zo dol zijn op PV-systemen.

Als u problemen ondervindt met vogels die nestelen in uw zonnepanelen, of u wilt voorkomen dat dit gebeurt Als u onderweg bent, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden

Duivenwerende zonnepanelen: 5 stappen die u moet nemen

Wilt u voorkomen dat er duiven onder uw zonnepanelen komen, overweeg dan een zonnepanelen service of de volgende tips? Hier zijn een paar handige stappen die je kunt nemen om ze te overtuigen ergens anders heen te gaan:

1. Vogelgaas opzetten

Vogelgaas is een van de meest effectieve vogelwerende opties voor zonnesystemen in huis. Ontworpen om het gebied onder uw zonnepanelen af te dichten, vogelgaas klemt rechtstreeks op de panelen en loopt langs de randen van de hele array.

Hoewel het technisch gezien uw panelen niet van het huis “afsluit”, lucht kan er nog steeds doorheen gaan – het maakt het voor vogels moeilijk om nesten onder de panelen te bouwen. Als u op zoek bent naar een meer kosteneffectieve optie, zal vogelnetten hetzelfde doen, met een iets verminderde weerstand tegen de elementen.

Het maakt niet uit welke optie u kiest, vogelnetten zijn onopvallend, aantrekkelijk en weinig belastend voor zowel uw panelen als daken.

2. Installeer dakspikes

Spikes zijn niet de meest aantrekkelijke optie om vogels op afstand te houden, maar ze doen wonderen. Door het oncomfortabel te maken om op of rond uw zonnepanelen te slapen, zorgen spikes ervoor dat vogels niet lang genoeg in de buurt blijven om een nest of een grote puinhoop te maken.

Hoewel ze op zichzelf niet ongelooflijk nuttig zijn, kunnen ze dat wel worden gecombineerd met daknetten of een vergelijkbare reeks tactieken om daken netvrij te houden en zonnepanelen schoon te houden.

3. Investeer in plastic roofdieren

Plastic roofvogels lijken misschien ouderwets, maar ze klaren de klus. Als je investeert in een nep-uil met een kop die meedraait in de wind, kan hij overtuigend en regelmatig genoeg bewegen om vogels weg te jagen. Ze zijn een geweldige duivenvanger voor zonnepanelen.

Er zijn ook hightech, geautomatiseerde roofvogels die u op uw dak kunt installeren en die duiven en andere vogels jarenlang zullen afschrikken. Combineer deze benaderingen opnieuw met vogelnetten en andere tactieken om een alomvattende en effectieve aanpak te garanderen.

4. Houd uw tuin en tuin schoon

Vogels hebben iets te eten nodig, en als u de ruimte rondom uw huis onbewoonbaar voor hen maakt, worden ze aangemoedigd om ergens anders heen te gaan. Houd daarom je tuin en tuin schoon en zorg ervoor dat er geen voedselbronnen in de buurt van je huis zijn.

Dit is vooral belangrijk om te overwegen als je een plat dak hebt, want dat wordt een virtueel vogelmekka. Als je vuilnisbakken in huis hebt, berg je afval dan op onder een deksel of in goed afgesloten plastic zakken. Vergeet ook niet om voedsel voor huisdieren in huis op te ruimen en alles wat vogels willen eten op te bergen in bakken met passende deksels.

5. Onderhoud uw zonnepanelen thuis

Onderhoud van het zonnepaneelsysteem is essentieel, en als u uw PV-array in goede staat houdt, is deze veel minder vatbaar voor vogelnesten en uitwerpselen. Het regelmatig reinigen van uw panelen, het repareren van scheuren of montageproblemen en het professioneel laten onderhouden ervan zijn allemaal essentieel om de functionaliteit op de lange termijn te garanderen.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/isolatiefout-zonnepanelen