St christoffel Roermond
Image default
Mode en Kleding

Een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een kledingstomer

Een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een kledingstomer

Bij het kopen van een Kledingstomer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste punt is toch wel het waterreservoir. Hoe groter dit is hoe langer je kunt stomen, of hoe meer kledingstukken je achter elkaar kunt stomen. Echter moet je er dan ook wel rekening mee houden dat de opwarmtijd wat langer wordt. Dit omdat het apparaat natuurlijk meer water moet verwarmen. Als je maar een kledingstuk wil stomer dan kan je er ook voor kiezen om dit niet helemaal vol te doen. Zo voorkom je de langere opwarmtijd. Maar je hebt dan wel voor het geval dat de mogelijkheid om meer kleding te stomen, dus op de lange termijn is dit in je voordeel. 

Het is ook wel fijn als je de stoomafgifte kunt regelen met een knop. Dit zodat je bij grove vlekken ervoor kunt kiezen om meer stoom te gebruiken zodat deze goed verwijderd worden. Echter kan je hem ook juist weer lager zetten bij andere kleding zodat dit niet krimpt. Daarnaast wordt er bij de meeste modellen ook bijgezet wat de kracht in aantal bars is. Dit laat je zien hoe krachtig je iets kunt reinigen en daarmee ben je dus ook in staat om vlekken en grote kreukels weer helemaal uit de kleding te krijgen.

Kijk ook naar de praktische kant

Bij 5top vinden we dat je ook naar de praktische kant moet kijken. Zo is het belangrijk om vooraf goed te kijken hoe lang de kabel is. Dan weet je namelijk ook of je eventueel een verlengkabel nodig hebt. Daarnaast is het ook handig als je het reservoir eraf kunt halen. Zo hoef je hem alleen maar te vullen en dat is ook lichter in zijn gewicht, maar bovendien ook makkelijker onder een kraan te houden.