St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Redenen om je tanden te laten bleken

Wil jij je tanden laten bleken, maar ben jij bang dat je hierdoor schade aan je tanden kan oplopen? Dan zijn dat alleen maar fabels! De realiteit achter tanden bleken is vaak heel anders dan gedacht wordt. Waar de één leeft in een dystopie, omdat hij denkt dat tanden bleken zeer gevaarlijk is, beleeft de ander het tanden bleken als een utopie, want na één behandeling blijven je tanden toch voor altijd wit? In dit artikel zetten we de fabels en feiten op een rijtje voor een realistisch beeld van het bleken van tanden.

Allereerst wordt vaak gedacht dat de hardheid van het glazuur aangetast wordt door het bleken van tanden. Echter, Tanden witter maken geschiedt bij Witgebit Nederland met een voorbehandeling van kokosolie en zonnebloemolie, dat niet schadelijk is voor het glazuur. Het is dus helemaal niet waar dat het glazuur aangetast wordt, want dit gebeurt voornamelijk alleen bij het blootstellen van de tanden aan zuur.

Is het dan helemaal niet dat het bleken van tanden schadelijk is voor de mond en het gebit? Dat is dus deels een feit, maar deels ook een fabel. Sommige mensen ervaren namelijk irritaties van het bleken, waardoor het tandvlees op die manier aangetast worden. In veel gevallen nemen tandenblekers echter geen verantwoordelijkheid voor deze irritatie, omdat dat op die manier is opgenomen in de voorwaarden.

Vervolgens is een veelvoorkomende gedachte dat jouw tanden voor eeuwig wit blijven met één behandeling. Ook dit is een fabel over Witte tanden, want in de realiteit eten en drinken we meermaals op een dag. Dit vervuilt de tanden, wat de reden is waarom we in de eerste plaats onze tanden twee keer per dag poetsen.

Heeft dit artikel je wijzer gemaakt over het bleken van tanden? Dan kun je op basis hiervan een afspraak boeken bij Witgebit Nederland of het toch nog even aankijken!

https://witgebitnederland.nl/