St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Drie positieve gevolgen van de huidige pandemie.

Drie positieve gevolgen van de huidige pandemie.

In 2019 brak het Coronavirus voor het eerst uit in China.  Een paar maanden later raakte de eerste personen in Nederland besmet met virus. De Nederlandse overheid heeft daarom – net als in de rest van de wereld het geval was- ingegrepen met strenge maatregelen. Voor veel ondernemingen heeft het jammer genoeg tot faillissementen geleidt. Toch heeft de pandemie niet alleen maar nare gevolgen gehad. Het nieuwe normaal heeft ook voor positieve veranderingen gezorgd.

Frisse lucht

Door de pandemie werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis. Ook studenten en leerlingen volgen de lessen online. Het nadeel hiervan is dat studenten en werknemers bijna de hele dag thuis zitten zonder fysiek contact met hun collega’s en klasgenoten. Daardoor kunnen zij zich eenzaam gaan voelen. Maar toch heeft het werken en studeren vanuit huis ook voordelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat men sinds de pandemie vaker de deur uitgaat voor een wandeling dan voorheen. De gezonde 10.000 stappen per dag haalt nu bijna iedereen.

 

Vrije tijd

Het feit dat Nederlands nu vaker tussen het werken en studeren door kiezen voor een gezonde wandeling komt doordat zij nu meer vrije tijd over houden. Normaal gesproken is iedereen gemiddeld een uur per dag kwijt aan reistijd. Nu het reizen niet meer nodig is, kan het voor andere nuttige dingen gebruikt worden.

 

Hygiëne

Handen schudden, 3 zoenen op de wang en te dichtbij elkaar zitten of staan is verleden tijd. Daarnaast zijn winkels, panden en huizen schoner dan ooit. Dat eengroothandel schoonmaakartikelenbeter verkoopt dan ooit, mag wel duidelijk zijn. Ondernemingen zijn continu bezig met het schoonhouden van hun bedrijf. Maar ook mensen besteden meer aandacht aan hun persoonlijke hygiëne. Zo vind je in vrijwel alle huishoudens desinfecterende schoonmaakmiddelen om ziekteverwekkers tegen te gaan. 

https://www.fayon.nl/