St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Hoe werkt het zonne-energie opwekken?

Zonne-energie wordt steeds populairder. Ook in Nederland neemt deze trend in rap tempo toe. Ongeveer een op de drie Nederlands overweegt om te investeren in zonnepanelen. Veel Nederlanders willen graag bijdragen aan een betere wereld en goede manier om dat te doen is om zonnepanelen te installeren. Het is een dure investering, maar na een aantal jaar zal je de kosten er uitgehaald hebben.  Ook zijn er veel gemeenten die huishouden willen stimuleren en geven subsidie zonnepanelen zodat de aanschaf wat goedkoper is.  Je zal dus nooit de volle prijs lappen en naast het besparen zal ook de waarde van je huis stijgen omdat je huis een beter energielabel krijgt.

Omdat zonnepanelen best prijzig kunnen zijn heeft niet iedereen een groot genoeg vermogen om de zonnepanelen aan te schaffen. Een handige oplossing is het huren van zonepanelen. Gelukkig zijn er veel energiemaatschappijen die de zonnepanelen verhuren. Zo kan je toch zonder ruim budget gebruik maken van zonne-energie. Zonnepanelen kopen is dus niet alleen voor de mensen met een ruim vermogen maar dus ook voor de mensen met een wat kleiner budget.

Maar nu hebben we nog niet de vraag van de blog beantwoord namelijk: Hoe werken zonnepanelen en hoe wordt de energie er uit opgewekt.  Het opwekken van zonne-energie is een lastig proces, maar we gaan het proberen zo makkelijk mogelijk uit te leggen.  Een zonnepaneel heeft tientallen zonnecellen op het paneel zitten. De cellen zorgen ervoor dat het zonlicht omgezet kan worden tot energie. De energie wordt via andere geleiders om gezet tot stroom. Een deel van het stroom zal opgeslagen blijven in de panelen. Het opwekken van zonne-energie is wat we al honderden jaren doen. Al vanaf de Griekse en Romeinse oudheid werd er verschillende tactieken gebruikt om zonne energie op te wekken. Het is dus een proces die al jaren bekend is.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Gerelateerde artikelen

Geniet langer van uw huis en laat hem regelmatig onderhouden.

Werken voor de gemeente

Het nut van vakbonden en collectieve arbeidsovereenkomsten.