St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Verven in de buitenlucht

Nu we gedwongen zijn om binnen te zijn tijdens deze corona crisis, hebben we pas door hoe dankbaar we moeten zijn als we een tuin hebben. Als je dat niet hebt, zit je bijna alleen maar binnen, of moet je naar een openbare ruimte zoals een park. Het is belangrijk om te beseffen hoeveel geluk je hebt als je een tuin hebt. Het geeft wat meer ademruimte (letterlijk!) en zorgt ervoor dat je wat minder dicht op elkaar zit. Ook ga je in deze tijd misschien wat kritischer kijken naar hoe je tuin eruit ziet. Je brengt meer tijd door in je tuin, en dan gaat je opvallen dat de heg gesnoeid moet worden, dat er onkruid gewied moet worden, dat het gras gemaaid moet worden en dat het hek opnieuw geverfd, gelakt en gebeitst moet worden. Dit artikel gaat over hoe je het beste kan verven in de buitenlucht.

 

Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Bedenk voordat je gaat verven welke kleur je wil de schutting verven: de originele kleur of een nieuwe tint? Dan is het nodig om te bepalen hoeveel verf je nodig hebt, bij een open hekwerk is dit lastiger te bepalen dan bij een afgesloten hekwerk, maar altijd geldt dat je meer verf nodig hebt dan je van tevoren denkt. Als je de bovenstaande dingen in orde hebt, is het slim om even het weerbericht leehnavasor te checken. Het zou niet fijn zijn als je net geschilderd hebt en dat het die nacht gaat regenen, dan is alles voor niets geweest.

 

Als je hebt voorbereid, is het tijd om te beginnen. Start met het verwijderen van oude verflagen, dit kan je doen met behulp van een verfföhn, afbijtmiddel en een krabber. Vervolgens moet je even goed schuren, zodat het oppervlakte weer mooi glad is. Daarna begin je met verven, je bepaalt zelf hoeveel lagen. Als je geverfd hebt, kan je ervoor kiezen om het houtwerk extra tegen de natuurkrachten te beschermen door er nog een laag lak overheen te schilderen. Voor een meer natuurlijke uitstraling kan je het hout ook beitsen in plaats van verven.

https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste manieren om je geld in te investeren

Een A0 scanner is een geniaal apparaat

Tijdschrift drukken