St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Er zit een scheur in mijn dakpan: wat nu?!

De afgelopen maanden is het weer erg veranderd. Waar het vorige week nog sneeuwde, scheen de zon dit weekend volop en konden we haast in bikini weer naar het strand. Hoewel de mens zich snel aan kan passen aan deze wisselende weersomstandigheden, hebben dakpannen meer last van de veranderende temperaturen. Met name oude huizen hebben hier moeite mee, omdat dakpannen vroeger bevestigd werden met behulp van cement. Hierdoor is de kans groter dat dakpannen scheuren gaan vertonen of los komen te liggen na grote temperatuurschommelingen. Nieuwbouwhuizen worden om die reden uitgerust met flexibeler materiaal, waardoor de dakpannen mee kunnen bewegen met het uitzetten en krimpen van dit materiaal als gevolg van temperatuurwisselingen.

Wat zijn de gevolgen van gescheurde en/of losliggende dakpannen?

Scheuren in dakpannen of verplaatste dakpannen kunnen ervoor zorgen dat er een lek in het dak ontstaat, wat voor nare lekkage en waterschade kan zorgen. Hoewel dit uiteraard vervelend is, is het van belang dat de daklekkage snel gerepareerd wordt, zodat ergere schade voorkomen kan worden. Wie deze klus namelijk lang uitstelt, zal zichzelf alleen maar meer in de nesten werken met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn de dakdekkers van Dakbeheer Hermans snel ter plekke om de schade te herstellen door een dak reparatie uit te voeren. Dit gebeurt aan de hand van een gratis dakinspectie, waarna wij zullen bespreken welke methode het beste toegepast kan worden. Op die manier gaan de dakdekkers professioneel te werk en bent u verzekerd van kwaliteit.

Andere diensten van Dakbeheer Hermans

Naast het repareren van daklekkage zijn de dakdekkers van Dakbeheer Hermans gespecialiseerd in het reinigen van daken, het isoleren van daken volgens de dienst ‘Dakisolatie’ en het renoveren van daken. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het dakdekkersbedrijf voor meer informatie over alle mogelijkheden! 

https://www.economy.nl/