St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Een goede voorbereiding voor je stage vanuit huis

Een goede voorbereiding voor je stage vanuit huis

Het tweede semester van dit studiejaar is over twee maanden voorbij. Dat betekent dat na de zomervakantie weer een groot deel van de studenten kunnen beginnen aan hun minor of stage. De Minoren en stages zagen er de afgelopen twee jaar anders uit dan andere oud studenten gewend zijn. De kans is reëel dat ook na de zomervakantie – net als nu nog steeds het geval is – onderwijs en stages voor een groot deel vanuit huis moet. Het online volgen van de minor gaat ongetwijfeld iedereen lukken. Zij zijn op dit moment namelijk ook al gewend om lessen online te volgen. Maar wanneer het op de stage aankomt, is er nog veel onduidelijkheid bij iedereen. Wat kunnen studenten die voor het eerst vanuit huis moeten werken verwachten?

Een goede werkcomputer

Allereerst, werken vanuit huis betekent dat je geen gebruik maakt van de snelle en goede computers die bedrijven op kantoor hebben. Daarom is het raadzaam om vooraf alvast te kijken in hoeverre jij je laptop kan gebruiken voor de stage die je wil gaan lopen. Zelf je laptop samenstellenkan namelijk noodzakelijk zijn om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Printer

Bij bepaalde branches kan voorkomen dat je regelmatig het één en ander moet printen. Als je nog geen printer thuis hebt, dan weet je wat je te doen staat om niet in de problemen te komen.

Werkplek

Misschien het allerbelangrijkste advies dat studenten toekomstige stagiaires geven is het belang van een goede werkplek. Tijdens je stage heb regelmatig vergaderingen, belangrijke telefoontjes en andere verplichtingen waarbij een rustige omgeving  zonder te veel achtergrondlawaai aan te raden is.

Begin je na de zomervakantie aan je stage en weet je nog niet wat je kan verwachten? In principe verandert er niet veel. Zorg er alleen voor dat een laptop winkel bezoekt als je computer niet over de juiste werkprogramma’s beschikt. Daarnaast is een goed werkende printer en een rustige werkplek geen overbodige luxe tijdens jouw stageperiode.


https://laptopzelfsamenstellen.nl/

Gerelateerde artikelen

Professionele woningfotografie

De kerstloterij

Laat je inspireren