St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Voorkom eenzaamheid onder ouderen in verzorgingshuizen

Voorkom eenzaamheid onder ouderen in verzorgingshuizen

Zoetermeer is een gezellige stad dat vlakbij Den Haag ligt. In de stad is veel te doen en te beleven. Vooral de jongeren vermaken zich er prima. Helaas geldt dit lang niet voor iedereen. Veel ouderen die in de verzorgingshuizen van Zoetermeer wonen vervelen zich jammer genoeg voortdurend. Sinds de uitbraak van de pandemie voelen zij zich eenzamer dan ooit. Ze krijgen minder visite en zijn ook minder in contact met andere bewoners. Gelukkig kan je daar vanaf nu verandering in brengen.

Op visite

Of je de bewoners wel of niet kent, zij ontvangen je met open armen. De ouderen vinden het namelijk erg leuk om iemand te hebben die een luisterend oor kan bieden zodat zij je mooie verhalen kunnen  vertellen. Houd bij je bezoek wel voldoende afstand en vergeet de maatregelen niet. De meeste verzorgingshuizen in Zoetermeer maken gebruik van een bezoekersregistratiesysteem. Plan je bezoek dus op tijd in.

 

Wandelen

De ouderen zitten net als ons voor het grootste deel van de dag thuis. Hoewel ze ongetwijfeld enthousiast worden van visite, vinden zij het misschien nog leuker als je ze meeneemt voor een korte wandeling. Je gaat merken dat zij ontzettend kunnen genieten van de kleine dingen.

 

Winkelen

Nu de winkels weer open zijn, kun je er ook voor kiezen om ouderen mee te nemen voor een dagje winkelen. Zorg er voor dat je ze alle tijd geeft die zij nodig hebben om te kunnen kopen wat zij willen.

 

Ouderen die in verzorgingshuizen zitten voelen zich enorm eenzaam. Plan een bezoekje bij een verzorgingshuis. In Zoetermeer zijn er heel veel te vinden. Ga je op visite? Houd dan rekening met de bezoekersregistratie en geef op tijd door dat je langs gaat. Je kan er ook voor kiezen om een korte wandeling te maken met de ouderen of om samen met hen te gaan winkelen. Je zult merken dat ze je ontzettend dankbaar zullen zijn.

https://www.economy.nl/