St christoffel Roermond
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij een goede sport bh

Zo kies jij een goede sport bh

 

Heb jij de stap genomen om te gaan beginnen met sporten, dan is dat alleen al een applausje waard. Toch komt er wel wat meer bij kijken, dan dat je aanvankelijk zult denken. Afhankelijk van welke sport je gaat doen, zal je hier ook een bijpassende outfit voor moeten zoeken. Stel je gaat hardlopen, dan zijn een paar goede hardloopschoenen natuurlijk wel van belang. Kies je ervoor om iedere dag een paar baantjes te gaan zwemmen, dan zal je naar de afdeling badmode moeten om te kunnen slagen. Kortom, afhankelijk van de sport kies jij je outfit. Toch zijn er heel veel sporten die één deel van de outfit gemeen hebben en dat is een sport bh. Het dragen van een sport bh is namelijk een vaak onderschat onderdeel, dus kies absoluut een goede sport bh, want dit kan een hoop leed voorkomen. Wil jij weten hoe je dit doet? Lees dan verder.

 

Ga naar een sportzaak

 

Voor wie zich afvraagt wat een sport bh is, dit is een bh die in principe is te vergelijken bij een compressie bh. Doordat deze bh een stuk strakker zit, zullen je borsten tegen je lichaam worden aangedrukt, hierdoor kunnen ze niet tot nauwelijks bewegen, waardoor je er tijdens het sporten geen last van hebt. Wanneer het de eerste keer is dat je een sport bh gaat uitzoeken, is het verstandig dit te doen in een sportzaak. Hier weten ze namelijk exact waar je op moet letten en kunnen ze je een geschikt model aanmeten, die past bij de sport die je gaat beoefenen. Tevens is het ook goed om vast na te denken of je nu een sport bh met voorsluiting of met achtersluiting wilt, want ook hier zijn weer verschillen in. 

 

Verschillende soorten proberen

 

Net als bij normale bh’s, heb je ook bij een sport bh natuurlijk tal van verschillende varianten die je kunt uitkiezen. Zo kun je kiezen voor een variant met push up, maar ook met of zonder beugel behoort tot de mogelijkheden. Vaak is het goed te kijken naar welke sport je gaat doen en aan de hand daarvan bepaald wat je uiteindelijke keuze wordt. Het is daarnaast goed om niet direct bij de eerste de beste bh te zeggen dat deze goed zit, want het verschil ervaren tussen verschillende soorten is vooral in het begin erg verstandig. Schroom daarom dus ook niet om in de winkel te vragen of ze nog meerdere pasvormen hebben, want jij moet er natuurlijk uiteindelijk mee gaan lopen.