St christoffel Roermond
Image default
Mode en Kleding

Iedere tas heeft onderhoud nodig. Wat doe jij eraan?

Iedere tas heeft onderhoud nodig. Wat doe jij eraan? 

 

Wanneer je een tas hebt gekocht waar je helemaal trots op bent omdat het een fantastisch merk tas is of een mooi design heeft, dan wil je natuurlijk ook dat je pas gekochte tas nog jaren mee kan gaan. Dan zit je er niet op te wachten dat je de tas alweer na een tijdje weg kan gooien. Dat is zonde! Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een tas moet onderhouden. In deze blog lees je alles over het onderhoud van de tas en het nut hiervan.

Waardeer je spullen

Voordat je enkele onderhoudstips gaat lezen is het belangrijk om te weten dat het allerbelangrijkste is dat je je spullen waardeert. Of je nu een dure tas of een goedkope tas koopt, het kost geld. En wanneer je een beetje verstandig met je geld omgaat is het zonde dat je spullen weg moet gooien of vervangen omdat je je spullen niet goed onderhoud.

Heb dus waardering voor je spullen door er goed voor te zorgen. Zo ga je er namelijk langer plezier van hebben en is je geld goed besteed.

Het onderhoud van tassen

Of je nu een luiertas hebt gekocht of een rugzak heren , een mooie damestas of rugzak, iedere tas heeft onderhoud nodig. Een goed onderhoud is erg belangrijk voor alle tassen. Door je tassen goed te onderhouden zorg je ervoor dat ze een langere levensduur hebben, en eerlijk gezegd een beetje goede tas is niet goedkoop. Zonde van je centen als je iedere keer een nieuwe moet kopen.

Maar hoe onderhoud je nu een tas op de juiste manier? Dat verschilt uiteraard per tas. De ene tas is bijvoorbeeld van leer gemaakt en de ander weer van een stof. Als je een tas koopt van leer dan is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat het leer goed soepel blijft. Dit doe je door het leer regelmatig in te vetten. Je hebt hier speciaal vet voor.

Wanneer je een tas hebt van stof, bijvoorbeeld van suéde dan is het belangrijk dat je hier ook een speciaal middel voor koopt waar je de tas regelmatig mee inspuit. Dit zorgt ervoor dat de tas waterdicht blijft en dat de stof mooi blijft.

Gebruik de tas waarvoor hij bedoeld is

Niet alleen een goed onderhoud is belangrijk maar ook de manier hoe je met je tas om gaat is belangrijk. Een handtas moet je dus niet tot het maximum volproppen. Als je ruimte tekort komt kun je dan bijvoorbeeld beter overstappen naar een schoudertas.