St christoffel Roermond
Image default
Energie

Wat zijn de zonnepanelen kosten en zijn ze het waard?

Overweeg zonnepanelen als u een hoge energierekening heeft, op een toplocatie woont en in aanmerking komt voor belastingvoordelen of andere besparingen. Door de stijgende kosten van elektriciteit uit traditionele bronnen lijkt installatie van zonnepanelen voor veel huiseigenaren een goed idee. Maar de werkelijke zonnepanelen kosten en of ze u zullen helpen geld te besparen, hangt af van een paar belangrijke factoren. Merk op dat de zonnepanelen kosten zitten in de installatie en de aankoop van de eigenlijke panelen. Gemiddeld kunnen de installatie en het systeem samen tussen de € 15.000 en € 25.000 kosten. Locatie heeft grotendeels invloed op elektriciteitstarieven. Het landelijk gemiddelde ligt rond de 13 cent per kilowattuur. Lees voordat u de sprong maakt hoe uw elektriciteitsrekening, locatie en incentives na verloop van tijd uw portemonnee kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om te bepalen of u meer bespaart dan de zonnepanelen u kosten.

Controleer uw elektriciteitsrekening

Zonnepanelen wekken hun eigen stroom op en kunnen daarom uw maandelijkse elektriciteitsrekening aanzienlijk compenseren, zo niet elimineren. Hoe hoger uw factuur, hoe groter de kans dat u profiteert van overstappen. Houd er echter rekening mee dat elektriciteitstarieven en -gebruik de belangrijkste kosten op uw afschrift zijn en dat ze volatiel zijn. Als de elektriciteitsprijzen van een nutsbedrijf fluctueren, kan ook het bedrag aan besparingen fluctueren. Evenzo kan het bedrag aan besparingen variëren als het energieverbruik verandert.

Evalueer uw blootstelling aan zonlicht en beslis

Meer zon betekent meer geproduceerde energie en een groter besparingspotentieel met zonnepanelen. De oriëntatie van uw huis op de zon, de hoeveelheid schaduw en het type dak hebben ook invloed op het rendement van een zonnestelsel. Als u in een gebied woont met hoge energietarieven en een geschikt zonnevermogen en u de initiële kosten van de zonnepanelen kunt betalen, is het de moeite waard om zonnepanelen in uw huis te installeren, terwijl de belastingvermindering van 26% geldt voor het welzijn van het milieu en uw portemonnee. Maar verwacht niet dat u van de ene op de andere dag uw energierekening kwijt bent. Als u besluit zonnepanelen aan te schaffen, kijk dan rond en zoek naar incentives. Houd er rekening mee dat je geen zonnepanelen hoeft te kopen, je kunt ze ook leasen. Dat biedt lagere initiële kosten voor uw zonnepanelen, maar aangezien u de panelen niet bezit, zullen ze de waarde van uw huis niet verhogen en komt u mogelijk niet in aanmerking voor incentives.