St christoffel Roermond
Image default
Energie

Waar zijn elektriciens nodig?

Elektriciens zijn op heel veel verschillende plekken nodig. Iedereen heeft er wel eens een nodig in zijn of haar eigen huis, maar ook op openbare plekken zijn elektriciens belangrijk. Zo heeft een schoolgebouw een elektricien nodig, een winkel, een kantoorpand en noem zo maar op. Elk gebouw dat gebruik maakt van stroom moet namelijk soms gecontroleerd of onderhouden worden. Amsterdam is een grote stad met veel huizen, kantoorpanden, winkels etc. Dus een elektricien in Amsterdam heeft vaak veel opdrachten open staan. 

Op welke plekken zijn elektriciens het belangrijkste? 

Dat iedereen wel eens een elektricien nodig heeft is duidelijk, maar toch zijn er bepaalde plekken waar zij nog belangrijker zijn dan normaal. Zo maken treinen gebruik van een spoornetwerk waar alles draait om het gebruik van elektriciteit. De wissels worden veranderd met behulp van elektriciteit, de trein rijdt op elektriciteit en de communicatie tussen de organisatie en machinisten maakt gebruik van elektriciteit. Wanneer er iets mis is met de elektra van een spoor of station, dan heeft dit meteen grote gevolgen voor reizigers. Treinen vallen uit, er is vertraging of treinen komen stil te staan. Meestal hebben spoorwegbedrijven hun eigen elektriciens in dienst die altijd paraat staan voor dit soort problemen 

Wat neemt een elektricien mee?

Naast de plekken waar elektriciens moeten komen is het ook belangrijk dat een elektricien altijd de juiste materialen mee heeft. Er kan veel verschillend gereedschap nodig zijn voor de verschillende klussen die een elektricien op een dag uitvoert. Een elektricien rijdt dan ook vaak in een busje waarin hij al zijn materialen met zich meedraagt. Soms moet er echter een onderdeel besteld worden om verder te gaan met een opdracht, maar een elektricien neemt niet alleen het basis gereedschap mee, zoals een tang, schroevendraaier en hamer. Daarnaast heeft een elektricien ook gereedschap nodig om spanning te kunnen meten.