St christoffel Roermond
Image default
Dienstverlening

Wat is en doet een aardlekschakelaar?

Een aardlekschakelaar is een schakelaar waar allemaal draden gemonteerd in moeten worden. De aardlekschakelaar zorgt ervoor als een draad of een apparaat kapot gaat dan dat de aardlekschakelaar ervoor zorgt dat je geen kortsluiting gaat krijgen en dat geen apparaat extra kapot kan gaan. Een aardlekschakelaar is eigenlijk een soort van extra beveiliging voor je groepenkast. Wanneer een aardlekschakelaar een goede aarding heeft dan is het apparaat nog extra veiliger. Het apparaat zorgt ervoor dat niks onder extra spanning staat en dat het geen stroom verliest. Je kan zelf je eigen aardlekschakelaar testen en dat doe je zo.

Hoe test je een aardlekschakelaar

Je drukt eerst op de testknop van de aardlekschakelaar, de elektrische installaties moeten dan vanzelf uitgeschakeld worden. Wanneer het niet vanzelf dan uit gaat dan kan je het beste elektricien Amersfoort bellen. Elektricien Amersfoort kan het allemaal voor je fixen. Een aardlekschakelaar moet vanzelf werken als het stroom detecteert. Niet iedereen heeft een aardlekschakelaar wat eigenlijk niet zo handig is om niet te hebben. Een aardlekschakelaar is er alleen voor veiligheid.

Elektricien Amersfoort kan het voor je plaatsen zonder moeite 

Elektricien Amersfoort moet vaak dit soorten apparaten toevoegen aan de groepenkast dus het is een makkie voor hun om te installeren. De aardlekschakelaar moet je plaatsen op de groepenkast anders gaat het natuurlijk niet werken. Je moet bepaalde draden in de groepenkast doen en andersom, maar veel mensen weten ook niet hoe je een aardlekschakelaar moet aansluiten. Dus Elektricien Amersfoort geeft je advies er over hoe je dat het beste kan doen en als je het zelf niet kan. Je kan dan Elektricien Amersfoort bellen voor hulp en vragen of ze het voor je kunnen installeren. De elektriciens kunnen dan metteen naar je toekomen en je helpen. Elektricien Amersfoort is dan nog binnen een paar minuten klaar.