St christoffel Roermond
Image default
Banen en opleidingen

Afdelingshoofd Informatiemanagement & ICT

Wil je werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie die midden in de samenleving staat en directe hulp biedt bij rampen en rampen, zoals personeel van de meldkamer, brandweer en ambulance? Heb jij ruime ervaring met het leiden van professionals en organisatieveranderingsprocessen en heb je kennis of affiniteit met informatiemanagement en IT-managementvraagstukken? Dan is de veiligheidszone Utrecht op zoek naar jou.

Functieomschrijving

De afdeling informatiemanagement en ICT wil informatie, ICT-oplossingen en faciliteiten met meerwaarde bieden aan interne gebruikers in de veiligheidszone Utrecht en iedereen in de regio Utrecht. Er zijn ongeveer 2.500 enthousiaste collega’s in de Veilige Zone Utrecht, waarvan 1.800 vrijwilligers.

Als Directeur Informatiemanagement en ICT werk je op een afdeling met meer dan 40 collega’s. Je leidt het informatievoorziening- en managementteam met twee teamleiders. Je rapporteert aan de Director of Operations. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de organisatie om haar processen continu te verbeteren en de informatievoorziening en ICT verder te optimaliseren.

Als algemeen directeur ben je eindverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de afdeling, de prestaties van de afdeling, de collega’s die onder jouw hoede werken en de financiële middelen die je worden toegekend. Je werkt samen met het hoofd van het managementteam en het hoofd van het informatievoorzieningsteam om de strategische richting en positionering van informatievoorziening en ICT in de organisatie te bepalen. Je begeleidt de teammanagers en medewerkers met een klantgerichte professionele denk- en werkstijl en speelt daarin een voorbeeldrol.

Uw doel is om uitgebreide ondersteuning te bieden voor IV- en ICT-serviceverbeteringen voor duurzame ontwikkeling en VRU. Vanuit de visie van de hele organisatie ben je verantwoordelijk voor het doorvoeren van de nodige veranderingen op het gebied van IT-dienstverlening en verandervermogen van medewerkers. Tijdens de implementatie moet u ervoor zorgen dat er een solide governance-model wordt opgesteld tussen de behoeften van de organisatie en de levering van diensten. Je kunt de rol van zakenpartner spelen in het management en MT-leden van de verschillende afdelingen van de organisatie. Samen met andere MT-leden van je directiecomité sta je in voor professionele klantgerichte dienstverlening aan VRU. U kunt ook opereren in externe netwerken binnen en buiten Utrecht.

Functie-eisen

Je hebt academische werk- en denkvaardigheden.

Je hebt duidelijke leiderschapservaring, een coachingsstijl in leiderschapsstijl en je richt je op het versterken en ontwikkelen van teamgeest en professionele persoonlijke kwaliteiten.

Je bent een zakelijk contact, toegewijd aan het inspireren en motiveren van medewerkers en het benutten van de talenten van onze professionals.

U bent gemakkelijk te verkrijgen, staat open en communiceert echt met medewerkers, en vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van uw medewerkers, MT en management.

Je hebt ervaring met programma- en projectmanagement in netwerken en uitvoeringsorganisaties.

U kunt belangenconflicten tussen de interne organisatie en de externe omgeving identificeren en bespreken om het eindresultaat kwalitatief te verbeteren.

Je bent een strategisch denker die ideeën kan aandragen voor de managementrichting binnen de organisatie en toezicht houdt op de gehele competitieve omgeving.

Je hebt management- en organisatiegevoeligheid.

Je bent een collega die nauw verwant is aan het werk in de veilige omgeving en zich zowel intern als extern verspreidt.

Overheidservaring met complexe organisaties heeft de voorkeur.

Organisatie

De Utrecht Safe Zone is een partner van 26 Utrechtse steden. Ze zorgen voor de veiligheid van iedereen die dagelijks in het gebied woont en leeft. Ze werkten met coördinatoren in 112 meldkamers in het gebied, brandweerlieden en collega’s van risicomanagement, crisisbeheersing en medische hulpverleningsorganisaties in het gebied. De Utrecht Safe Zone is geschikt voor mensen in de samenleving die vertrouwen op hun professionaliteit. De ambitie van de Veilige Zone Utrecht is om het steeds beter te doen met partners.

Afdeling

De informatiemanagement- en ICT-afdelingen zijn verantwoordelijk voor het beheer van het huidige digitale domein (software en hardware) van de VRU, en de ontwikkeling naar de digitale wereld, met nauwkeurige en gebruiksvriendelijke informatie.

De afdeling bestaat uit twee teams:

Teammanagement: technisch beheer, functiebeheer / applicatiebeheer. Dit omvat ook de helpdesk (contact / frontline-oplossingen, werkplekbeheer).

Informatievoorzieningsteam: informatiemanagement, architect, projectportfoliomanagement, projectmanagement, servicemanagement, informatiemanagement.

Arbeidsvoorwaarden

De Utrecht Safety Zone biedt een contract van 12 maanden aan om het om te zetten in een vast dienstverband. Het betreft een wekelijkse positie van 36 uur. Naast een set uitstekende (marktconform) hoofdarbeidsvoorwaarden, een persoonlijk keuzebudget van 17,5% (IKB) en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je ook ruimte om te werken en je te ontwikkelen binnen een professionele organisatie. Nieuw is de functiecombinatie afdelingshoofd CIO. Daarom wordt de functie komend jaar beschreven en geëvalueerd.

https://www.vindazo.nl/keywords/geneeskundige.html