St christoffel Roermond
Image default
Bedrijven

Hoe je het beste kan besparen op energie

Besparen op energie is erg belangrijk, het is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het klimaat. Wanneer meer mensen gaan besparen op energie kan het klimaat namelijk gered worden, dit is belangrijk omdat er nu al problemen ontstaan door het opwarmen van de aarde. Als je aan veel mensen vraagt of ze energie willen besparen zeggen ze vaak “ja”, deze mensen besparen echter op energie. Ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen en wat goed is, hieronder staan daarom een aantal methoden waardoor je stroom kan besparen. 

Controleer je lampen

Lampen kosten erg veel energie, vooral in de wintermaanden staan ze namelijk erg lang aan. Het is dus ook makkelijk om te besparen op lampen, wanneer je namelijk lampen hebt die energiezuinig zijn bespaar je automatisch al stroom. Wanneer je gloei- of halogeenlampen hebt is het belangrijk dat je deze gelijk vervangt voor spaar- of ledlampen. Deze lampen zijn in de aanschaf wat duurder maar zijn het meer dan waard, op de langere termijn verdien je het geld namelijk terug. 

Haal apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact

Wanneer een apparaat niet wordt gebruik verbruikt hij nog steeds stroom als hij staat aangesloten op het stopcontact, je kunt zo’n apparaat daarom beter afkoppelen als je hem niet nodig hebt. Het is daarnaast ook een stuk veiliger om apparaten af te koppelen als je ze niet gebruikt, hierdoor kan er namelijk geen kortsluiting ontstaan. 

Isoleren

Het goed isoleren van je huis zorgt er ook voor dat er minder energie verbruikt wordt, je hoeft de verwarming namelijk minder snel aan te zetten. Kijk ook om de tijd of er nergens gaten of kieren zijn ontstaan waardoor er koude lucht naar binnen kan komen. Wanneer er wel kieren zijn is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk worden dichtgemaakt.