St christoffel Roermond
Image default
Vakantie

Met een boottocht naar klein Curaçao

Heerlijk relaxen op een hagelwit strand, niks doen en een boek lezen. Zwemmen in een azuurblauwe zee en tussendoor afkoelen met een cocktails of een biertje. Dat kan zomaar een vakantie zijn in Curaçao, gelegen op de Nederlandse Antillen. Om toch iets actiefs te doen kun je met een boottocht naar het Klein Curaçao. Dit eiland ligt op een kleine 800 meter afstand uit de kust van Curaçao. Het is een onbewoond koraaleiland en heeft de geografische coördinaten van 45˚9’ noorderbreedte en 18˚18’ westerlengte.

Een prachtige vaartocht

 Een boottocht naar Klein Curaçao is de moeite waard. Je hebt niet alleen vanaf de boot een mooi uitzicht over Willemstad en de rest van de kust van Curaçao maar het is ook heerlijk om even uit te waaien aan de boot. De boottocht naar klein Curaçao duurt niet lang, het ligt niet ver van de kust. Het eiland is een waar bounty island. Het is niet groot, maar het kleine oppervlakte niks af aan de prachtige natuur die op het eiland, want Klein Curaçao heeft prachtige stranden die ook de broedplaatsen vormen voor schildpaden. Naast de zeeschildpadden komen op Klein Curaçao 54 verschillende diersoorten voor en heeft het ook veel verschillende boom- en plantensoorten. Daarnaast heeft het eiland nog een prachtig fort, wat vanaf de boottocht naar klein Curaçao al te zien is. Het is een uniek eiland en prachtig eiland wat de moeite waar is om de bezoeken.

Met de boot naar Klein Curaçao

 Hoewel het eiland niet ver van de kust ligt kun je er niet zomaar heen ,er is een boottocht naar klein Curaçao voor nodig. De boottocht naar klein Curaçao vertrekt 2x per dag, je hebt de keuze om sochtends heel vroeg weg te gaan of rond een uur of 10. De prijzen van een boottocht naar Curaçao zijn vrij fors. Voor een lagere prijs moet je wel stevig in je schoenen staan om te onderhandelen, zeker bij groepen toeristen durven de kapiteins vaak hoge prijzen te vragen. Je kunt het beste een boottocht naar klein Curaçao boeken via je hotel of reisoperator, vaak heb je dan nog korting. Kun je weer een extra cocktail van drinken.