St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Belangrijk gebit

Ons gebit is de laatste 100 jaar steeds belangrijker voor ons geworden. Zo heeft tegenwoordig bijna iedereen die scheve tanden heeft wel een beugel gehad om deze recht te zetten. Waar onze ouders vaak nog wel eens scheve tanden kunnen hebben, doordat de beugel in die tijd nog niet heel normaal was, zal je over een paar jaar hoogstwaarschijnlijk haast geen scheve tanden meer zien. Je tanden zijn namelijk van belang voor je uitstraling. Je mond en tanden vallen erg op, omdat mensen hier vaak naar kijken wanneer je praat. Ook is een mooie lach natuurlijk fijn. Daarnaast zijn tanden ook noodzakelijk. Het belangrijkste aan onze tanden is namelijk dat wij voedsel kunnen kauwen. Hierdoor verteert het makkelijker in de maag en kan het makkelijker door de slokdarm. De tanden moeten goed verzorgd worden om heel te blijven. Dit is dus niet alleen noodzakelijk voor het verteren van voedsel maar ook voor hoe je eruit ziet. De tanden moeten daarom twee keer per dag gepoetst en geflost worden om zo etensresten van de tanden te verwijderen.

Soms komt het wel eens voor dat ondanks dat je goed voor je tanden zorgt, je alsnog een gaatje krijgt. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat je naar de tandarts gaat. De tandarts kan dan goed naar de tanden kijken en zien wat er mee aan de hand is. Daarna zal de tandarts de klachten verhelpen door middel van een bepaalde behandeling die noodzakelijk is. Wanneer er iets met de tanden is gebeurd waardoor ze scheef zijn gaan staan, zal je worden doorverwezen naar een orthodontist. Deze heeft hier meer kennis over en meer ervaring mee.

Een veelvoorkomende klacht is een ontsteking van het wortelkanaal. Dit kan voorkomen wanneer er ontstoken weefsel in het wortelkanaal van de mond terecht komt. Wanneer dit zo blijkt te zijn, zal er een wortelkanaalbehandeling plaats moeten vinden. Dit is vaak een vervelende behandeling maar zorgt er wel voor dat de klachten in zijn geheel zullen verdwijnen.

http://orfeokliniek.nl