St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Hoe kies je de perfecte kunstkerstboom?

Hoe kies je de perfecte kunstkerstboom? Een lastige vraag want je hebt net overwogen om de traditionele kerstboom te skippen en dit jaar besluit je om een kunstkerstboom te kiezen. Het lastige van een kunstkerstboom is dat er heel wat keuze. In deze blog gaan wij je meer vertellen over het formaat, de verlichting en versier zodat straks de aankoop een stuk gemakkelijker gaat.

We zullen beginnen met formaat. De kunstkerstboom is er te vinden in allerlei maten. Ga je voor een kleine kunstkerstboom of kies je voor een enorm grote die de hele woonkamer bezet. Een tip van ons is om minimaal 30 cm overhoudt tussen het plafond en de kerstboom. Daarnaast is het handig om te kijken hoeveel takken de boom heeft. Wil je graag een vol effect? Koop dan een boom die veel takken heeft.

Het voordeel van een kunstkerstboom is dat de je de boom kan kopen met de verlichting erin. Vindt je het een enorme klus om lampjes in de boom te hangen? Overweeg dan een kant en klare kerstboom. Dit bespaart je enorm veel moeite met het opzetten van de boom. Als je kies voor verlichting in de kunstkerstboom kan je kiezen uit duurzame led lampjes of lampjes die een handige dimfunctie hebben.

De versiering van de boom is wat de kerstboom zo bijzonder maakt. Zo kan je kiezen om een kunstkerstboom te kopen met een sneeuw effect waarmee je een echt winterse sfeer in huis haalt. Een goede kwaliteit besneeuwde boom lijkt net echt en kan er uniek uit zien. Als dit versieren niks voor jou is kan je ook een kant en klare boom kopen. Dan bespaar je al het versier tijd en staat de kerstboom binnen enkele minuten.

De traditionele kerstboom is natuurlijk groen maar het voordeel van een kunstkerstboom is dat de boom beschikbaar is in verschillende kleuren. Zo kan je een witte, blauwe of zelfs een roze boom kopen.

https://www.xmasdeco.nl/