St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Laat je inspireren

In rijtjeshuizen is er vaak niet veel ruimte meer over voor een grote badkamer. Dat is vervelend aangezien je daar best veel tijd besteed. In een ruime badkamer kun je veel dingen kwijt en voelt ook fijner. Je kunt een kleine badkamer gelukkig wel een stuk ruimer maken door bepaalde dingen te veranderen. Lees in dit artikel een aantal tips die je helpen bij het creëren van een ruime badkamer.

Het eerste waar je over na moet denken is een transparante badkamer. Mensen geven vaak de voorkeur aan een douche gordijn of een dichte muur voor privacy tijdens het douchen. Het nadeel is dat het de ruimte een stuk kleiner maakt. Gebruik dus een glazen wand om meer ruimte te maken. Op die manier wordt het een ruimte in plaats van twee kleine ruimtes. Woon je met meer mensen in huis? Dan moet je de deur even op slot doen als je gaat douchen. Dan is dat probleem ook opgelost.

Kies de juiste kleur. Voor de muur moet je een lichte kleur kiezen. Je kunt meerdere kleuren kiezen voor wat variatie. Een lichte kleur zorgt voor een ruimere kamer. Kies tegels aan de muur, maar zorg er voor dat de tegels groot zijn wat ook ruimer lijkt. Voegen wit maken hoef je dan ook minder vaak te doen omdat je minder voegen nodig hebt. Voegen tegels schoonmaken is een aardig klusje. Wil je toch wat donkere kleuren in de badkamer? Kies dan een donkere vloer. Dit staat mooi en dan heb je toch iets donkers. Een lichte vloer maakt de ruimte echter nog ruimer dan donkere tegels. Wil je een luchtige look aan het interieur geven? Neme dan meubels die op pootjes staan. Ook als je een badkuip neemt kun je dit doen. een badkuip wordt alleen niet door veel mensen meer gebruikt. Je kunt beter gewoon voor een douchecabine kiezen. Less is more geldt ook bij de badkamer. Plaats niet te veel accessoires in de badkamer. Hierdoor kan de kamer te vol raken en dat is niet goed om een ruime kamer te creëren. Maak dus zo veel mogelijk ruimte vrij. Om nog meer ruimte te maken moet je spiegels plaatsen. Het liefst zo veel en groot mogelijk want dit zal de ruimte een stuk groter maken.

https://www.voegxpert.nl/