St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Mooie ogen

Onze ogen worden door veel mensen genoemd als het meest belangrijke waarnemingsorgaan dat we hebben, nog belangrijker dan horen. Ook zijn onze ogen onmisbaar voor non-verbale communicatie en zijn mooie ogen een grote wens van velen. Het is dan ook logisch dat er zoveel mogelijkheden zijn om aan mooie ogen te komen. Maar wat doen we eigenlijk om mooiere ogen te krijgen?

Het allerbelangrijkste is dat je ogen goed werken. Waar er vroeger weinig gedaan kon worden aan slechte ogen kan dit tegenwoordig wel: Eén van de eerste oplossingen was de bril, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om lenzen te dragen, of zelfs je ogen te laten lazeren waardoor je netvlies zo wordt bestraalt dat de eventuele afwijking helemaal gecorrigeerd wordt.

Voor onze communicatie en uitstraling zijn onze ogen ook belangrijk. Al sinds de oudheid doen mensen hun best om hun ogen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan de Egyptenaren en de ‘make-up’ die zij droegen. Tegenwoordig is make-up bij lange na niet het enige wat we gebruiken om onze er mooier uit te laten zien: allerlei crèmepjes worden gebruikt om bijvoorbeeld rimpels tegen te gaan en er zijn zelfs operaties mogelijk om de ogen mooier te maken. De bekendste hiervan zijn ooglidcorrecties waarbij de hangende, slappe of asymmetrische oogleden worden gecorrigeerd voor een mooier uitziend oog. Onder- en bovenooglidcorrectie kosten daarnaast al lang niet meer zoveel als ze ooit gekost hebben, zoals te zien is bij faceland.

Naast deze permanente ingrepen of het gebruik van make-up zijn er nog een groot aantal andere mogelijkheden waar we dankbaar gebruik van maken om onze ogen er mooier uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van lenzen om een mooiere kleur iris te verkrijgen, of het dragen van nepwimpers om zo de ogen nóg mooier voor de dag te laten komen.

http://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

De beste manieren om je geld in te investeren

De kartonnen doos die u nodig heeft halen bij Dozenhal

Waarom je altijd naar de kapper moet