St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Ramen moeten goed worden onderhouden

De ramen in zowel onze huizen als in onze auto’s beschermen ons voor veel invloeden van buitenaf. Het is daarom van belang dat deze ramen goed worden onderhouden. Het niet letten op eventuele scheurtjes of sterretjes in de ruiten en ramen kan grote gevolgen en risico’s met zich mee brengen. Zo kan een sterretje in de autoruit al snel leiden tot een gigantisch kapot raam, wat voor zowel jezelf als voor andere weggebruikers gevaarlijk kan zijn.

Een sterretje in de ruit van een auto ontstaat vaak door opspattend vuil dat op de weg ligt. Dit kan van alles zijn. Maar voornamelijk is dit gevaarlijk. Het kan er namelijk voor zorgen dat de ruit van je auto barst. Vaak gebeurt dit niet in een keer en ontstaat er eerst een sterretje door opspattend vuil. Maar niet alleen een sterretje kan ontstaan door opspattend vuil, vaak ontstaan er ook veel krassen op de ruit wat de ruit bros en vaal kan maken waardoor het zicht minder goed is en de ruit eerder kapot kan gaan. Wanneer je een sterretje in de ruit van je auto hebt, is het nodig om de glasschade direct te repareren. Dit kan bij vele verschillende zaken en vaak is het sneller gemaakt dan dat je zou denken. Ze vullen het sterretje namelijk vaak op met een bepaald materiaal wat zich in het sterretje hecht waardoor er geen gevaar meer is voor een kapot raam.

Wat er ook voor kan zorgen dat het raam kapot gaat is de snelle veranderingen van warmte in de auto. Mocht het buiten zeer koud zijn, en je stapt in de auto waarvan in de ruit een sterretje zit en je de verwarming in een keer op standje sauna zet, kan het maar zo zijn dat de ruit in een keer barst. Dit komt omdat glas bij bepaalde temperaturen uitzet of krimpt. Mocht dit het geval zijn en er is al schade aan het glas dan kan het maar zo zijn dat je je raam repareren moet.

https://www.glasned24.nl/