St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Wat te doen met gescheurd leer?

In bijna elk huishouden is er één paar schoenen die erg geliefd zijn, leren schoenen zijn een investering die dieper gaan dan het hebben van een ordinaire schoen. Vaak zitten er herinneringen of mooie belevingen aan vast, men zou die schoenen dan graag willen behouden. Het is een bekend feit dat leer naarmate de jaren er steeds slechter uit begint te zien, de kleur vaagt weg en er ontstaan scheuren. Vaak kunnen kleine veranderingen nog wel weggepoetst worden, maar uiteindelijk is dit geen resolutie meer en moeten er drastische maatregelen genomen worden mitst het leer nog gered wilt worden.

Gelukkig zijn er maatregelen die kunnen helpen bij dit soort problemen, verf voor schoenen. Schoenverf is vaak te vinden bij een schoenwinkel of een supermarkt, hiernaast is er ook een enorm aanbod op het internet beschikbaar. Eén probleem die mensen vaak hebben is dat ze de verkeerde soort verf hebben gekocht, elk leer is anders neem daarom bijvoorbeeld voor Angelus leer de juiste verf. Hiervoor moet je bijvoorbeeld Angelus verf kopen, een normale schoenverf zou hier dus niet bij passen en kan meer schade aanrichten dan dat er al was. Ook moet er gekeken worden naar het object dat geverfd wordt, er zitten veel verschillen tussen het verven van leren schoenen en een leren jas hoewel de verf hetzelfde blijft is het apparaat waarmee je het aanbrengt anders.

Hiernaast zijn er nog een paar aandachtspunten waar opgelet op moet worden tijdens het verven van leer, er zijn namelijk twee soorten leer: Glad en Suede. Suede leer heeft een “open” structuur en is zeer glad aan het oppervlak, dit betekend dat het verven van suède leer een stuk lastiger is omdat de verf op het oppervlak snel hard wordt en begint te barsten en kraken. Ook is het bijna onmogelijk om leer een lichtere kleur te verven, hiervoor heb je veel lagen verf nodig. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben, veel geluk met het verven van je leer in de toekomst!

Gerelateerde artikelen

Radio geschiedenis

Een A0 scanner is een geniaal apparaat

Een goed personeelssysteem