St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

De 2 verschillende opties voor alarmsystemen

Geen enkel persoon wil bij zijn eigen huis een inbraak hebben. Zeker niet als er al te veel waarde volle spullen liggen. Bij zulke huizen is de kans op inbraak ook veel hoger dan de huizen waar geen waardevolle pullen liggen. Meestal doet een inbreker vaak voor onderzoek waar en wanneer die gaan toeslaan. Vaak is het dan ook eenpersoon huizen en/of waar een mooie auto op de oprit staat.  Zo hebben hun namelijk het idee dat er wel wat lucratiefs in huis kan liggen. Om te voorkomen dat bij jouw huis ingebroken wordt, is het een aanrader om en een alarmsysteem aan te schaffen. Tevens zijn er zoveel beschikbare verschillende soorten beveiligingssystemen dat je de bomen het bos niet mee kan zien. In dit artikel woorden enkele systemen toegelicht en welke behoefte het systeem bevredigd.

 

Over het algemeen is een alarmsysteem hetzelfde. De eerste stap is vaak doormiddel van een elektricien een ingewikkeld systeem van sensoren installeren in het huis. Denk hierbij aan de ramen, deuren. Bij sommige inbraaksystemen is het zo dat als de deur opengemaakt wordt, een code ingetypt moet worden, zodat het alarm niet afgaat.

 

Als we in de diepte gaan heb je zoals in de titel genoemd twee verschillende soorten alarmsystemen. Bekabeld en draadloos.

 

Bij bekabelde systemen wordt onderdelen zoals sensoren en camera’s via een kabel verbonden. Dit resulteert vaak naar breekwerk, wat in de installatiekosten kan gaan oplopen. Een voordeel van bekabeling is wel dat je voor een betrouwd systeem hebt gekozen.

 

Tot slot een draadloos systeem. Hiermee vermijd je het breekwerk, maar is tevens duurder dan een bekabeld systeem. Hou er wel rekening mee dat er geknoeid kan worden. Dit systeem werkt namelijk met frequenties die gestoord kunnen worden door externe apparaten. Kortom beiden hebben zijn eigen voordelen. De ene is betrouwbaarder waar andere veel installatie werken bij komt kijken.

https://www.groenewegendelft.nl/