St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

De meest bekende racketsporten

De meest populaire sporten zijn sporten waarbij je een bal nodig hebt. Daar zit weer een groep sporten onder waar je een racket nodig hebt. Bij racketsporten heb je namelijk een bal of pluim nodig die je moet slaan. Bij deze racketsporten heb je meestal specifieke schoenen nodig wat kan helpen om beter te presteren bij die sport. Wat voor kleding je nodig hebt lees je hier onder.

De eerste, en misschien wel de meest populaire racketsport is tennis. Bij deze sport heb je niet speciaal andere kleding nodig maar het kan wel helpen. Ten eerste heb je een tennisracket nodig. Bijvoorbeeld een racket van een goed merk zoals een head tennisracket. Verder heb je goede schoenen nodig. Bij tennis heb je verschillende ondergronden. Bij sommige velden heb je gravel of een andere ondergrond waar je op kunt glijden. Dan wil je een soort draai kunnen maken op  de schoenen dus dan moet de grip op de zool anders zijn dan bijvoorbeeld bij kunstgras waar je helemaal niet kunt glijden.

Lacrosse is een racketsport waarbij je een bal over moet gooien met een soort racket met netje er in. Het is een fysieke sport waarbij je veel in aanraking komt met andere spelers. De kleding die zij dragen kun je een beetje vergelijken met american football. Het is stevige kleding met extra bescherming er onder. Je wilt ook kleding dragen die goed kan ademen omdat je veel zult zweten. Verder moet het vrij losse kleding zijn omdat je veel bewegingsruimte nodig hebt. Bij een sport als squash heb je niet echt specifieke kleding nodig. Als de kleding maar ademt is dat voldoende. Je hebt wel schoenen nodig met een lichte zool. Een donkere zool zal veel strepen op het veld geven. Dit geldt ook voor badminton. Er is daar ook geen speciale kleding voor nodig. Wel moet de kleding weer goed kunnen ademen omdat je veel beweegt en snel moet kunnen rennen. De kleding moet daarnaast ook kunnen ademen.

https://www.kctennis.nl/