St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Geen zin om je haar te doen

Ze zijn onmisbaar van de straat, dan heb ik het natuurlijk over de petten die veel jongeren tegenwoordig dragen, ook wel snapbacks genoemd. Snapbacks zijn herkenbaar aan de verstelbare sluiting die zich aan de achterkant bevind maar ook door de rechte klep aan de voorkant. Doordat het design zo is uitgevoerd kan de cap alle kanten op gedragen worden in tegenstelling tot de klassieke ‘’truckers cap’’ die een ronding heeft aan de klep.

Niet alleen bied de snapback bescherming tegen het felle zonlicht, ook is het vaak een middel voor jongens die hun haar niet hebben gedaan, en er toch verzorgd uit willen zien. Caps zijn er daarom ook in allerlei vormen, maten en kleuren zodat deze precies afgesteld kan worden aan de outfit die je die dag aan hebt.

Voorheen werden de snapbacks vaak alleen maar gedragen door jongens, maar tegenwoordig kan alles en zie je ook steeds meer meiden met de caps rond lopen. Dit dan vaak niet zo zeer voor de zon of omdat zij hun haar niet hebben gedaan, maar voornamelijk om hun outfit af te maken en er een stoerdere touche aan te geven. De snapback wordt daarom tegenwoordig ook meer gezien als het verlengde van een accessoires, en soms zelfs als een kledingstuk.

Net als bij accessoires en kleding zijn er veel verschillende merken bij de snapbacks, zo kun je denken aan area als een van de bekendste merken van de caps. Wat steeds sterker naar voren komt is dat iedere kledinglijn nu ook zijn eigen snapbacks ontwikkeld om zo het kledingmerk onder de aandacht te brengen. Op deze snapbacks zijn daarom dan ook vaak de logo’s te zien van deze merken of krachtige uitspraken of woorden die bij het merk horen. New Area heeft vele verschillende lijnen, zo hebben zij de logo’s of de namen van bekende honkbalclubs op de caps geweven. Maar ook basketbal clubs en voetbal clubs hebben hier hun stempel op weten te drukken.

 De snapbacks zijn tegenwoordig overal te verkrijgen en je hoeft er daarom ook niet bang voor te zijn dat je straks de deur uit gaat met haast en je je haar niet hebt gedaan. De snapbacks koop je gemakkelijk in de fysieke winkels maar ook in web shops.

http://www.snapbacks.nl