St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Ontdek de potentie van uw sollicitanten.

Voor ieder bedrijf en voor iedere werkgever is het niet alleen belangrijk om te weten hoe de persoonlijkheid van iedere sollicitant is, maar ook over welke competenties zij beschikken en eventueel wat hun potentie is. Op basis van deze punten kan een werkgever/ bedrijf namelijk bepalen of een sollicitant binnen het bedrijf past, over de juiste competenties beschikt en of de sollicitant in de toekomst kan uitgroeien tot een werknemer die van grote waarde is voor het bedrijf. Maar hoe kan een bedrijf die testen bij de sollicitanten aan de hand van een sollicitatieprocedure?

Het is namelijk zo dat een bedrijf dit niet door middel van een ‘standaard’ sollicitatieprocedure kan bepalen/ opmaken. Het gaat hier dan met name over de competenties waar een sollicitant over beschikt en over de potentie van de sollicitant. De persoonlijkheid van iemand is namelijk wel duidelijk vast te stellen door middel van een standaard sollicitatieprocedure, mits deze ook een praktijksimulatie bevat. Om de competenties en de potentie van een kandidaat vast te stellen zal er gebruik gemaakt moeten worden van een ontwikkel assessment. Deze vorm van assessment is met name gericht op het onderzoeken van de competenties waar iemand over beschikt. Tijdens een ontwikkel assessment wordt er niet alleen gekeken of de kandidaat beschikt over de competenties die vereist/ nodig zijn voor de desbetreffende functie, maar ook naar de andere competenties die de kandidaat in huis heeft en naar de ruimte die de kandidaat (zowel mentaal als in de competenties) heeft om zich verder te ontwikkelen.

Tijdens een ontwikkel assessment krijgt de kandidaat te maken met de volgende onderdelen: een competentiegericht interview, een persoonlijkheidsonderzoek, diverse opdrachten en praktijksimulaties. De diverse opdrachten en de praktijksimulaties zijn aangepast aan zowel de functie als de vraagstelling van het bedrijf. Een ontwikkel assessment wordt ten allen tijden opgesteld en uitgevoerd door een assessmentbureau.

Mocht u willen weten welk assessmentbureau het beste bij uw situatie en wensen past, bezoek dan www.loopbaannederland.nl.

http://loopbaannederland.nl

Gerelateerde artikelen

Geen zin om je haar te doen

Radio geschiedenis

Verven in de buitenlucht