St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Petten in de zomer

Je kent het wel: van die mensen die het liefst hun pet nooit meer af willen zetten. Zo dragen ook steeds meer en meer vrouwen wel eens een pet. Niet alleen om een slechte haar dag te kunnen verbergen, maar ook vooral omdat het nu een echte fashion trend blijkt te zijn. De caps werden dan ook al snel ingeburgerd als vrouwelijk accessoire, hangend in kledingwinkels van de H&M en C&A. Zo zien we deze zomer petten in veel verschillende vormen en kleuren.

Modellen, beroemdheden en style bloggers rocken deze trend op verschillende manieren. Meiden kunnen een pet dragen met jurkjes, sneakers, rokjes en sandalen met hakken, of een badpak met tuinbroek. De baseball cap beschermt tegen zon, vervangt de borstel en is zelfs leuk met accessoires als een bandeau hoofdband of een bloem. En er zijn veel verschillende modellen beschikbaar. Zo kun je baseball caps van leer vinden in prachtige natuurlijke kleuren of juist in trendy felle kleuren, met gestikte patroontjes met vrouwelijke ontwerpen of designachtige statements of petten met grappige bloemen, stippen en strepen.

Een juiste cap steekt net zo nauw als een spijkerbroek. Er zijn eindeloos veel verschillende maten en slechts één maat zit als gegoten. Een pet heeft daarom ook vaak een verstelbare band aan de achterkant. Zorg dat het hoofddeksel strak genoeg zit om bijvoorbeeld niet af te waaien. Maar doe deze ook weer niet te strak om hoofdpijn en een rode rand op het voorhoofd te voorkomen.

Koop je een pet, dan is het van belang dat je goed naar de kleur hiervan kijkt. Met een donkerblauwe variant ben je eigenlijk altijd veilig, maar met kleuren zoals groen, geel, oranje en roze moet je toch uitkijken. Bedenk bij het kopen van een witte pet dat deze inderdaad ideaal is tegen de zon, maar dat deze wel erg snel vies kan worden.

http://www.snapbacks.nl