St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Waardes weten is belangrijk

Als mensen ouder worden hebben ze meer kans op het krijgen van bepaalde vervelende ziektes of aandoeningen. Zo hebben oudere mensen meer kans op het krijgen van bepaalde hart- en vaatziekten dan jongere mensen. De meeste mensen vinden het niet echt leuk om ziek te zijn in hun leven. Het tijdig monitoren van dergelijke aandoeningen kan de schade heel erg beperken en moet daarom worden gedaan. Een manier om bepaalde hartziekten aan te zien komen is door het meten van de bloeddruk.

Vroeger moest je helemaal naar de dokter als je je bloeddruk wilde weten. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om je bloeddruk thuis te meten en de resultaten daarvan naar de dokter te sturen. De dokter heeft uiteindelijk alleen maar resultaten nodig en kan aan de hand van deze resultaten afwijkingen signaleren en daar tijdig op inspringen. Daarom is het voor oudere mensen verstandig om een bloeddruk meter thuis te hebben.

Naast de bloeddrukmeter worden er door oudere mensen ook steeds vaker bloedsuikermeters gebruikt. De bloedsuikermeter is nodig voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt is het nodig om te weten hoe hoog je bloedsuiker is en moet je ook weten of er genoeg insuline is. Als je bloedsuikerspiegel niet genoeg is moet je daar wat aan doen en dat kan alleen als je de waardes kan meten. Als je er niets aan doet kan dat nooit lang goed gaan. Daarom is het voor veel mensen met diabetes ook gebruikelijk om een bloedsuikermeter kopen.

Ouderdomssuiker is de bijnaam van een weinig voorkomende vorm van diabetes die je voornamelijk krijgt als je ouder wordt. Het is niet mogelijk om iets tegen deze vorm van diabetes te doen behalve met de symptomen om leren gaan. Daarom is het belangrijk voor oudere mensen om een bloedsuikermeter te hebben omdat er dan kan worden ingespeeld op afwijkende waardes.

https://shopvoorgezondheid.nl/