St christoffel Roermond
Image default
Arts / Photography

Bitjes voor schroeven

De coronacrisis is al wekend gaande. Je zit al meer dan 5 weken binnen en de verveling begint nu toch wel echt toe te slaan. Je hebt netflix nu wel uitgespeeld en het is nu de tijd om de al deze vrije dagen goed te benutten. Je besluit het huis op te knappen en is even lekker te gaan klussen. Bij een het klussen moet je goed voorbereid zijn, maar je loopt al vast tijdens de voorbereiding. Je weet niet welk bitje bij welke schroef past. Om dit gemakkelijker te maken kan je beter een complete set kopen zodat je niet tegen dit probleem aanloopt. Heb je hier geen geld voor? Dan gaan wij je uitleggen welk bitje bij welke schroef past.

Sleufkop

De sleufkop is een variant die het minst gebruikt wordt. Toch is deze variant de meest simpele om toe te passen. De schroef is niet zo populair omdat het niet net zoveel grip biedt als de rest van de schroeven. Bij de sleufkop is moeilijk om een stevige grip te krijgen. Als je wilt weten of een schroef een goede grip heeft, moet je op de dikte van de schroef letten.

Torx schroef

De torx schroeven zijn voornamelijk schroeven die gebruikt worden bij zwaardere klussen. Wil je dus dat jouw grote opbergkast stevig in elkaar blijft? Dan is deze schroef voor jou. Bij deze schroef is het wel belangrijk dat je de juiste bit gebruikt. Doe je dat niet dan kan je schroef snel beschadigen. Daarnaast moet je ook goed opletten dat je de schroef niet te diep boort.

Gipsplaat schroef

De gipsplaatchroeven schroef zegt al genoeg. De schroef is bedoelt bij het boren van gipswanden. De schroef biedt ondersteuning bij gipswanden. Ook bij deze schroef is het erg belangrijk dat je het juiste bitje gebruikt. Je wilt niet dat je de schroef beschadigd. s

 

 

https://www.bnvtools.nl/over-ons/